Drinki molekularne

Drinki molekularne

Ocena: 2.4/10 (25 głosów)



Na omawianym serwisie została opublikowana oferta Akademii Molekularnej, którą utworzył uznany Mistrz Kucharski Belgii i Francji, Jean Bos. Każdy może wziąć udział w ciekawych warsztatach, jak również w pokazach kuchni molekularnej. Zdobędziecie wiedzę na temat różnorodnych sposobów przyrządzania potraw bądź napojów. Wyszkoleni specjaliści nauczą Was, jak uzyskać idealny smak. Zajęcia zawierają takie specjalności, jak: kęs na widelcu, chleb, sól, olej i zupy. Akademia prowadzi dystrybucję urządzeń Sous Vide firmy Grant.



Podobne strony
  • Zupy

    Z całą stanowczością można stwierdzić na dzień dzisiejszy, że godny polecenia portal kulinarny to bez wątpienia mojezupy.pl. Jak wiadomo przepisy, które możemy tam odkryć są faktycznie bardzo dobre, a przede wszystkim znajdziemy tam także kilka innych spraw. Można otrzymać informację na zagadnienie tego jak przepisy na zupy się tam dodaje, itp, co jest bardzo pozytywnym zjawiskiem. Zależy jeszcze kto co tak naprawdę lubi, bo przecież wiadomo, że gusta są różne i każdy człowiek lubi co innego, nawet jeśli chodzi o jedzenie.

  • Mufinka i nie tylko

    Blog w którym dziele się moimi doświadczeniami kulinarnymi. Głownie ciasta, mufinki, słodkości, ale tez chleby, bułki, bagietki. Każdy przepis z zdjęciem. Blog jest jeszcze świeży ale z czasem się rozbuduje. Dużo czasu spędzam w kuchni, więc wpisy będą regularne. Pojawią si przepisy na dania główne, surówki i sałatki.Na pewno przepisy z okazji Świąt. Wszystkie przepisy sprawdzone i pewne. Serdecznie zapraszam do siebie.

  • Najsmaczniejsze.pl - przepisy, ciasta, gotowanie

    Najsmaczniejsze.pl to blog gromadzący najlepsze przepisy kulinarne oraz inspirujące potrawy kuchni świata. Znajdziesz tutaj także porady i unikatowe receptury kucharskie. Każdy przepis ilustrowany jest zdjęciami, które krok po kroku omawiają i opisują proces przygotowania smakowitego dania. Na blogu organizowane są też ciekawe konkursy i zabawy kulinarne z atrakcyjnymi nagrodami. Serdecznie zapraszamy :)

  • Sos koperkowy

    Szukasz praktycznych porad dotyczących sosów? Sztuka kulinarna to w tym momencie nasza domena. Jesteśmy fanatykami sosów. Staramy się przekazać wszystkie praktyczne porady i obiektywne uwagi, które z pewnością przydadzą się podczas przygotowywania sosu. Dzisiaj żadna potrawa nie istnieje bez specjalnego wywaru z przypraw. O ile jesteś tego samego zdania - wejdź na prezentowany portal. Tam na 100% znajdziesz ciekawe porady i przepisy kulinarne, które skupiają się na sosach. Przy okazji staramy się przedstawić, że bez sosu kulinaria nie istnieją. Dołącz do nas już współcześnie i wymień się poglądami na stronie.

  • Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi

    Instytut Sztuki Kulinarnej to niecodzienne miejsce, w którym łączą się ze sobą pasja gotowania, radość odkrywania nowych smaków, wiedza kulinarna jak i przyjemność z dzielenia się tym wszystkim. ISK to ludzie kochający jeść i gotować, z entuzjazmem odkrywający gastronomiczny świat, którzy z równym zaangażowaniem i iskrą w oku przekazują ją innym.

    Oferujemy między innymi kursy kulinarne, kursy sushi, lekcje gotowania, profesjonalną obsługę cateringową dla dowolnej liczby uczestników. Jesteśmy w stanie przygotować dla Państwa każdą, nawet najbardziej niecodzienną kuchnię świata. Specjalnie dla Państwa przygotujemy zarówno potrawy tradycyjne jak i egzotyczne takie jak dania krokodyla, strusia czy kangura. Zrobimy przy tym niesamowity live cooking, podczas którego na własne oczy zobaczycie jak powstają kulinarne dzieła sztuki.

    Zapraszamy Państwa na kursy kulinarne, kursy sushi, kursy gotowania w Warszawie celem odkrywania smaków i przede wszystkim niezapomnianej zabawy w kuchni.

  • Forum Sushi

    Przepisy sushi, zdjęcia sushi wykonanych przez użytkowników czy porady kulinarne to tylko niektóre z licznych atrakcji jakie można spotkać na forum o sushi. Zarówno amatorzy jak i sushimasterzy znajdą tu wiele przydatnych wskazówek dotyczących robienia sushi w domu. Dla większości osób sushi nie jest znane "od kuchni" a dzięki temu forum każdy może wykonać tą potrawę dla siebie. Na wszystkie pytania odnośnie sushi można znaleźć tu odpowiedź.

  • Arrighi

    Makaron produkowany jest na bazie mąki, wody i bardzo często też jaj. Wówczas uzyskiwany jest tzw. makaron jajeczny. Nader często dodawane są jeszcze inne przyprawy. Przykładowo czasami można się spotkać z czerwonym makaronem. Czemu zawdzięcza właśnie tę barwę? Otóż bardzo często dzieje się tak za sprawą dodania ususzonych papryczek chili. Stąd makaron charakteryzuje się przede wszystkim istnieniem wielu odmian oraz wariantów, co sprawia, że kuchnia może mieć jeszcze wiele twarzy.